Idősebb Házasok közössége

IDŐSEBB HÁZASOK KÖZÖSSÉGE

A közösségünk 2008-ban alakult és még ebben az évben felvette a „Boldog Batthyány-Strattman László házasok közössége” nevet. Célja, hogy az egyházközségben élő házaspároknak egy olyan közösséget biztosítson, ahol erősítjük egymást a hitünkben, segítsük egymást a gondjaink megoldásában valamint kölcsönösen örüljünk egymás sikereinek, örömeinek. Továbbá cél, hogy a közösség tagjai példát mutassanak, és rajtuk keresztül a hívő és a nem hívő házaspárok is e közösség ereje által megerősödve egyre hitelesebben élhessék meg szülői hivatásukat a családjaikban.

A közösség lelkivezetője, Turai János kanonok, plébános atya, aki előadásaival, beszélgetések vezetésével erősíti bennünk az egyházhoz való kötődésünket, valamint lelki útravalóval lát el, hogy miként kell házasként, családban megélni kereszténységünket.

A közösség kéthetente szerdai napokon este fél 7-órakor találkozik a plébánia tanácstermében. Ezen alkalmakkor, előadást hallgatunk a hitről vagy beszélgetünk hitünkről, gondjainkról, a világ történéseiről, bármiről, amit egymással megoszt a közösség, vagy értékrendünkkel megegyező filmet nézünk. Minden hónap első péntekén a házas közösségünk szervezi és vezeti a Palócz-ligeti keresztutat, ezenfelül az egyházközség rendezvényein és azok szervezésében mindig részt vállalunk. Minden évben zarándokútra megyünk, ahol még fokozottabban megéljük a közösségi összetartozást.

Várjuk nagy szeretettel a közösségünkhöz csatlakozni kívánó házaspárokat.