Karitász Csoport

KARITÁSZ CSOPORT

„Nyisd meg szemünket Uram, hogy megláthassunk Téged testvéreinkben. Nyisd meg fülünket Uram, hogy meghalhassuk hívását a szenvedőnek. Tárd ki szívünket Uram, hogy megtanuljuk egymást szeretni, ahogy Te szeretsz minket. Add nekünk újra Szentlelkedet Uram, hogy egy szív és egy lélek lehessünk nevedben. Amen”

Karitász Csoportunk 2008. novemberében alakult újjá 23 taggal. Jelenleg 20 taggal működünk. Feladatunknak tartjuk az olyan szegények, rászorultak felkeresését, akik nem kérnek sehonnan támogatást szerénységből.

Fontosnak tartjuk nem csak az anyagi, hanem a lelki támogatást is. Csoportunkból járnak a kórházba és a Szent Erzsébet Otthonba beteg és idős embereket látogatni. Havonta van igeliturgia a Szent Erzsébet Otthonban, amiben rendszeresen segédkezünk. Nyári szünetben két szegény rászoruló gyermeket tudunk nyaraltatni. Kapcsolatban vagyunk a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályával és a Családsegítő Szolgálattal is.

Segítségnyújtásunk láncszerűen működik, ha valamiről értesülünk, egymást megkeressük és együtt próbálunk a legrövidebb idő alatt segíteni.

Az Egyházmegyei Karítászon belül működik egy imalánc, amiben a mi csoportunk is belekapcsolódott. Havonta változik az imaszándék csoportonként, közösen imádkozunk hazánk lelki megújulásáért. Együtt imádkozva erőnkhöz és lehetőségünkhöz mérten szolgáljuk Istent, és embertársinkat.

Végül Teréz anya imája útmutató számunkra mindenkori munkánkhoz:

„Adj irgalmas, szelíd lelket, hogy megértsem a gyötrelmet.Szenvedésed oszd meg velem, tartsd a szívem lángmelegen! A szemeddel lássak mindent: élő nyomort, elesettet,vállaljam mi gond, mi szégyen, szívem értő lánggal égjen. Amen”